Web Analytics Made Easy - Statcounter

حوادث رکنا : وکیل محمدعلی نجفی درباره حکم او توضیحات جدیدی ارائه کرد.

به گزارش رکنا ، وکیل مدافع محمدعلی نجفی گفت: حکم هیئت قضایی شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران در پرونده موکل به اتفاق آرا نیست و قاضی عباسی تعدد معنوی جرم را نپذیرفته است.

حمیدرضا گودرزی درباره فرجام‌خواهی نسبت به رأی صادره در پرونده محمدعلی نجفی اظهار کرد: ۲۳ آذر ماه حکم به ما ابلاغ شد و طبق قانون ۲۰ روز فرصت فرجام‌خواهی داریم و تاکنون ۱۱ روز از این مهلت سپری شده است ضمن اینکه فرجام‌خواهی این پرونده، کار ساده‌ای نیست و نیاز به کار علمی و دقیق دارد و احتمالاً هفته آینده فرجام‌خواهی را تقدیم می‌کنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وکیل نجفی درباره ایرادات خود به حکم شعبه نهم دادگاه کیفری یک استان تهران توضیح داد: دادنامه‌ای که هیئت قضایی شعبه نهم صادر کرده، دادنامه‌ای نیست که به اتفاق آرا باشد یعنی قاضی کشکولی و ترابی یک نظر دادند، اما قاضی عباسی در اقلیت رأی داده و مخالف بوده است؛ مسئله اساسی که در این دادنامه وجود دارد، میزان مجازات تعیین شده است؛ در این پرونده یک اتهام قتل و اتهام دیگری نگهداری اسلحه است و به اعتقاد هیئت قضایی، چون دو جرم وجود دارد، بحث تعدد جرم مطرح می‌شود و تعدد جرم نیز جزو جهات تشدید مجازات است.

گودرزی اضافه کرد: نکته‌ای که باید به آن توجه شود این است که موکلم، اسلحه را شخصاً تحویل آگاهی داده و طبق تبصره دو ماده ۱۶ قانون قاچاق سلاح هر کس سلاح خود را شخصا تسلیم کند دو درجه تخفیف دارد؛ مجازات نگهداری سلاح غیرمجاز حبس درجه ۶ پیش‌بینی شده و در صورت تحویل سلاح، دو درجه تخفیف می‌گیرد که تبدیل به درجه ۸ می‌شود؛ در سوی دیگر، تبصره چهار ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی را داریم که بر مبنای آن مجازات‌های درجه ۷ و ۸ مشمول تعدد جرم نمی‌شوند بلکه فقط با مجازات اصلی جمع می‌شود و به همین جهت معتقدیم موضوع از تعدد جرم خارج است.

وکیل محمدعلی نجفی افزود: وقتی موضوع از تعدد جرم خارج شود، مجازات موکل مشمول ماده ۶۱۲ قانون مجازات اسلامی می‌شود که در آن سه تا ۱۰ سال حبس پیش‌بینی شده، اما موکل مطابق ماده ۳۷ و ۳۸ قانون مجازات اسلامی حداقل ۶ مورد کیفیات مخففه مانند گرفتن رضایت شاکی، بیماری، خدمات عام المنفعه، همکاری با ماموران و ... را دارد و به خاطر همین کیفیات، دو درجه تخفیف می‌گیرد.

گودرزی اضافه کرد: بنابراین، چون موکل جهات مخففه عدیده دارد باید دو درجه از سه سال تخفیف بگیرد که یک سال می‌شود و به همین خاطر رای از این جهت با قوانین موضوعه تضاد مطلق دارد. قاضی عباسی در حکم خود عدم وجود تعدد جرم را پذیرفته، اما کیفیات مخففه را اعمال نکرده و سه سال حبس داده است که اگر لحاظ می‌شد، مجازات یکسال حبس بود.

این وکیل دادگستری ادامه داد: ضمن اینکه قتل را به سه دلیل "شبه عمد" می‌دانیم؛ نخست اینکه همان طور که کارشناسان هم گفتند، موکل تعادل نداشته و تیراندازی هدفمند نبوده و اصابت گلوله‌های شلیک شده به جا‌های مختلف نشان می‌دهد اراده‌ای بر شلیک دقیق نداشته و کسی هم که اراده در شلیک نداشته باشد، عمدی در ارتکاب جرم ندارد.

وی گفت: مورد دوم اینکه گلوله پس از اصابت به کف دست از نزدیکی مچ دست خارج شده یعنی گلوله حرکت داشته و پس از اصابت به استخوان‌های دست، تغییر مسیر حرکت داده و کمانه کردن فقط این نیست که گلوله به نقطه‌ای بخورد و بازگردد بلکه تغییر مسیر حرکت نیز کمانه کردن محسوب می‌شود و دیوان عالی کشور نیز در دادنامه خود گفته کمانه کردن در هر صورت قتل غیرعمد است.

گودرزی افزود: مورد دیگر اینکه معتقدیم گلوله‌ها به دیوار اصابت و کمانه کرده و از بالا وارد قفسه سینه شده و بعد داخل بدن حرکت کرده و در پهلوی راست متوقف شده است؛ محل‌های اصابت گلوله در داخل حمام سه مورد در سقف، یک دیوار سمت راست، دیوار بالای والان، دیوار کنار وان، کمد زیر روشویی و یک مورد نیز در لبه وان است ضمن اینکه یکی به دست و یکی نیز به قفسه سینه صابت کرده که تعداد محل‌های اصبت گلوله را به ۱۰ فقره می‌رساند و خود کارشناسان هم گفته‌اند دو مورد کمانه داریم.

وکیل محمدعلی نجفی گفت: یک گلوله نیز الان در لبه زیر وان وجود دارد و کارشناسان گفتند این گلوله را خارج و آزمایش دی‌ان‌ای انجام دهند و اگر این آزمایش مثبت باشد، به طور مسلم، گلوله دوم به دست و سپس به لبه وان خورده و به طور مسلم بحث کمانه کردن ثابت می‌شود.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا اقدام دیگری برای آزادی نجفی با وثیقه انجام شده است یا خیر گفت: دادگاه وثیقه را قبول نکرده و نجفی کماکان در زندان است؛ قرار وثیقه‌ای که صادر شده، یک میلیارد تومان است و ما هم وثیقه را تودیع کردیم، اما قبول نکردند ضمن اینکه رئیس قوه قضائیه شهریور ماه امسال دستورالعمل صادر و گفته اگر کسی قرار وثیقه دارد حتی اگر در ایام تعطیل بود وثیقه را قبول کنید و حتی برای یک ساعت هم کسی با وثیقه در زندان نماند، اما موکل چهار ماه است به رغم صدور قرار وثیقه در زندان است.

منبع: رکنا

کلیدواژه: بنزین دلار یارانه قاضی جرم قانون قتل قاچاق آزادی زندان اخبار حوادث شهردار تهران قاضی حکم وکیل اصابت حوادث تهران ساعت اخبار تهران محمدعلی نجفی میترا استاد عکس فیلم دختر قتل تهران اخبار تهران پلیس جسد حوادث تهران تلگرام

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.rokna.net دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «رکنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۲۴۰۸۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود

به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه ایسکانیوز، اعتراضات دانشجویان به جنگ غزه در بیش از ۱۳۰ دانشگاه در سراسر آمریکا گسترده شده است. معترضان خواستار قطع همکاری دانشگاه‌های خود با شرکت‌های مرتبط با اسرائیل هستند. پلیس تاکنون بیش از ۲ هزار نفر را در این تجمعات دستگیر کرده است.

بیشتر بخوانید: تعطیلی دانشگاه لهستانی به جرم فروش مدرک

در این گزارش درباره شرایط دانشگاه‌های آمریکا در هفته‌های اخیر با چند دانشجو مصاحبه شده است که در ادامه می‌آید؛

حضور پلیس در دانشگاه، فضا را متشنج و ترسناک کرده بود

مدیسون موریس ۲۲ سال از دانشگاه تگزاس می‌گوید که آخرین خاطره من از دانشگاه، کشیده شدن دانشجویان روی زمین توسط پلیس است. این دانشجو توضیح می‌دهد که روزی که من برای آخرین امتحان پایان‌ترم به دانشگاه رفته بود، نیروهای پلیس را دیدم که به دانشجویان نزدیک می‌شدند. من تاکنون این اندازه به پلیس نزدیک نبودم.

وی ادامه داد: فضا متشنج و ترسناک بود. آنقدر ترسیدم که تمرکزم را برای مطالعه امتحان بعدی از دست دادم و نتوانستم آنگونه که انتظار داشتم برای امتحان آماده شوم. من دیدم که هم‌دانشگاهی‌هایم که به صورت مسالمت‌آمیز در محوطه چمن دانشگاه جمع شده بودند، توسط پلیس کشیده شده و دستگیر شدند.

این دانشجو که قرار بود هفته آینده در مراسم فارغ‌التحصیلی خود شرکت کند، درباره احساسش گفت: همه چهار سال گذشته را مشتاقانه منتظر جشن فارغ‌التحصیلیم بودم؛ اما آنچه دیدم به قدری سخت و منفی بود که دیگر نمی‌توانم موفقیتم را جشن بگیرم.

ترس دانشجویان از اتهامات قانونی وارده شده به دلیل شرکت در اعتراضات

کریگ بیرکهد مورتون دانشجوی ۲۱ ساله دانشگاه ییل، یکی از ۴۸ دانشجویی است که در ۲۲ اپریل دستگیر شد. وی در مورد لحظه دستگیریش می‌گوید؛ من ساعت ۶ صبح با اخطارهای مارشال از خواب بیدار شدم. پلیس با اعلام اینکه محاصره شده‌اید، گفت بلند شده و برای دستگیری آماده شوید.

این دانشجو ضمن ابراز نگرانی از وضعیت خود، افزود: این اتفاق سطح جدیدی از استرس را برای من رقم زد، استرس از اتهامات قانونی وارد شده و واکنش دانشگاه. ممکن است هنگام فارغ‌التحصیلی اجازه رفتن بر روی سِن را نداشته باشم یا نتوانم مدرک و ریزنمراتم را دریافت کنم. من در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه کلمبیا پذیرفته شده‌ام و به مدارکم برای ثبت‌نام در این دوره نیاز دارم.

مورتون درباره انگیزه‌اش برای شرکت در تظاهرات تصریح کرد: قصد داشتم تحصیلم در دانشگاه ییل در خدمت یک هدف عادلانه قرار بگیرد. از آنجایی که وضعیت کنونی فلسطین غیرقابل قبول است، احساس کردم باید در این زمینه اقدامی انجام دهم.

دانشجویان دیگری هم وضعیت این روزهای دانشگاه را ترسناک توصیف کرده‌اند. برخی گفته‌اند که کتابخانه‌های دانشگاه در فصل امتحانات بسته شده است یا هلکوپترها در اطراف دانشگاه پرواز می‌کنند. همچنین فقط ۲ ورودی دانشگاه باز است و دانشجویان مجبورند برای وارد شدن به دانشگاه مسافت‌های طولانی پیاده‌روی کنند.

برخورد پلیس با دانشجویان معترض یکی از موضوعاتی است که در هفته‌های اخیر بارها مورد انتقاد قرار گرفته است، به خصوص پس از کارنامه سیاه پلیس آمریکا در برخورد با افرادی مانند جورج فلوید.

گروه‌های حقوق مدنی از واکنش بیش از حد پلیس به اعتراض‌ها انتقاد کرده‌اند، زیرا افسران در حالی در دانشگاه‌ها تردد می‌کردند که لباس‌های ضد شورش پوشیده بودند. آن‌ها برای سرکوب دانشجویان از گلوله‌های لاستیکی، محرک‌های شیمیایی و گلوله‌های فلفل استفاده می‌کردند.

در دانشگاه کلمبیا، مقامات از اداره پلیس نیویورک خواستند تا حضور خود را در محوطه دانشگاه تا 17 ماه می حفظ کند. در نتیجه پلیس با استفاده از نارنجک‌های فلاش بنگ به ساختمانی که توسط معترضان اشغال شده بود، نفوذ کرد. در دانشگاه آریزونا، مقامات گفتند که پلیس از گلوله‌های فلفل و گلوله‌های لاستیکی به عنوان آخرین راه حل برای متفرق کردن معترضان استفاده کرد. در کالیفرنیا (UCLA) افسران گلوله‌های لاستیکی شلیک کردند و تقریباً سه ساعت پس از فراخوانی توسط مقامات دانشگاه، محل اردوگاه را تحت کنترل گرفتند.

گفتنی است، پلیس از اواسط اپریل تاکنون بیش از 2000 نفر را در دانشگاه‌های آمریکا در میان بحث های قطبی شده در مورد حق اعتراض، محدودیت‌های آزادی بیان و اتهامات یهودی‌ستیزی دستگیر کرده است. اگرچه خواسته‌های معترضان در هر دانشگاه متفاوت است، اکثریت تظاهرات‌ها خواستار واگذاری کالج‌ها از شرکت‌هایی هستند که از اسرائیل و حمله به غزه حمایت می‌کنند. سرکوب گسترده معترضان به درگیری با پلیس منجر شده و در برخی از موارد باعث لغو یا تغییر مراسم فارغ التحصیلی و افزایش پروتکل‌های امنیتی شده است.

انتهای پیام/

عاطفه نظارتی‌زاده کد خبر: 1229527 برچسب‌ها آموزش عالی

دیگر خبرها

  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می‌دهد
  • اجرای قانون تامین مالی تولید، اتکا به تسهیلات بانکی را کاهش می دهد
  • بالگردها در آسمان، پلیس روی زمین؛ حلقه فشار بر دانشگاه‌های آمریکا سخت‌تر می‌شود
  • واکنش جمشید مشایخی، علی حاتمی و بهمن فرمان‌آرا به احضار هنرمندان به دادگاه انقلاب در بهار ۵۹/ از شجریان تا کرم رضایی برای پاره‌ای توضیحات احضار شدند
  • چرا اسرائیل یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • چرا تل‌آویو یک گلوله هم به سمت یمن شلیک نکرده است؟
  • بزرگداشت آیت الله ضیاءالدین نجفی(ره) در قم برگزار شد
  • جلوگیری پلیس پاراگوئه از کتک‌زدن داور با گلوله!
  • واکنش محمد مهاجری به دلایل رد صلاحیت روحانی
  • شهادت ۳ فلسطینی در حمله اشغالگران به شمال رفح